zeropounds

Intag

Publicerad 2012-02-28 15:54:57 i Allmänt

Försöker dämpa ångesten, andas in och ut, andas djupt..
Ligger på ca 700 kcal nu. Ja, det är supermycket för er, men jag satsar inte längre på skinny to the bone. För att träningen ska kunna ge resultat krävs mat.
Försöker tänka på det, och att jag ju faktiskt ska träna en del snart. Boxningen är ju grymt bra träning, står i princip aldrig still.

Nu har det väl inte blivit riiiktigt bra mat jämt, ligger lite för högt på kolhydraterna egentligen men jaja. Egentligen är det inte det som spelar roll vid viktminskning utan snarare vid muskelbygge/formning - vid viktminskning är det intag vs. uttag ju.
Har bestämt mig för att jag får äta för 1000 kcal, vilket blir perfekt nu. Då har jag kcal kvar till min proteindryck efter träningen och lite kesella och hallon. :)

Nu ska jag bara vila framför Big Bang Theory och smälta maten (soppa) innan det är dags för träningen! :)

You don't always get that you wish for, you get what you WORK FOR

Publicerad 2012-02-28 14:36:14 i Allmänt

Tröttheten smyger sig på, men är ovanligt pigg i kroppen ändå dock. Är mest trött i huvudet, och jag förmodar all den evinnerliga sortens trötthet beror på mitt lilla, lilla synfel (som i och för sig kanske har blivit lite större under året som gått?). Ögonen får ju anstränga sig otroligt mycket mer än man tror även vid de minsta synfelen. Men att spendera tusentals kronor på två små, ynka pytte glasrutor till mina gamla bågar känns sisådär. Speciellt som det egentligen inte ens är säkert att de hjälper! Nä, de pengarna har jag inte och jag vägrar be mina föräldrar om det. De har inte heller mycket pengar, speciellt inte just nu.

Nåja, tur jag är pigg i kroppen åtminstone. Ska köra 30 min på crosstrainern innan mina gympass börjar, först 30 min gummibandsträning och sen 1 h box. Skoj:) !
Är riktigt skönt att komma hem, slänga sig i varm dusch och sen krypa ner i sängen med min goda proteinshake eller lite kesella och bär som jag brukar äta på kvällen. Muuums. Man sover dessutom mycket bättre ju.
Tränar ni något speciellt ? :) Vad i så fall och hur mycket ?

Sjukgymnastiken imorse gick bra btw - jag behöver inte komma dit mer! Inte mer än om jag själv vill eller känner att jag behöver, såklart. Annars ska jag köra på själv med övningar och stretch hemma. + gymmandet också ju, fast det är sjukgymnasten ju inte extremt förtjust i, att jag tränar så mycket.. Eller så många dagar, det är ju flera gånger per dag. ;D Men så länge jag själv klarar det och känner av gränserna så är det ok för min del ändå.



Tycker faktiskt hon ovanför ser väldigt bra ut i kroppen. Lagom med muskler ändå! Så kan jag tänka mig se ut ändå...fast med mina boobs. Har hakat upp mig på det, vill inte att de ska försvinna när jag går ner i vikt! 80C ändå liksom, byebye. :( Det fettet kan jag gärna behålla.




Blir galen snart dock... MÅSTE FÅ NÅT RESULTAT!! Jävla träning. Går inte ner nåt. :S Förstår inte det. Men nu ska jag äta mer strikt och så, förhoppningsvis blir det nåt resultat nu då.

Måndag

Publicerad 2012-02-28 07:42:31 i Allmänt

Ja, det är lite dålig update just nu. Mycket att göra, mycket träning i veckan som kommer...
Min morfar dog i helgen fick jag veta också. Det har väl också orsakat den dåliga uppdateringen, jag tog det rätt hårt - vi har inte träffat honom på 8 år, sen min mormor dog, och jag har alltid tjatat på mamma om det, haft dåligt samvete, har känts som om vi lämnat honom, och så dör han ensam liksom. + att jag ju är så satans rädd för döden. Och tycker det är obehagligt. Försöker föreställa mig hur det kan ha gått till, men... förstår inte liksom.
Om några veckor ska vi åka upp dit för begravningen, i Småland. Ska be pappa om lite tid för en promenad i stan där, det lär ju vara sista gången jag får tillfälle att vara där. Jag har alltid älskat den staden, de gamla byggnaderna ser ut som nåt som kan komma ur en Astrid Lindgren saga, speciellt på vintern. Militärbyggnaderna bakom min mormor och morfars gamla hus har också alltid varit lite fascinerande.
Stackars mamma. Helt ensam - mormor, morfar och moster borta. Och ändå ingen känsloyttring? Antingen är hon lika känslokall som jag alltid tyckt, eller så kommer ett utbrott snart. Och då hoppas jag för guds skull att spriten är borta ur huset.

Nåja... annars då? Träning hela veckan, skola och plugg. SUCK. Bara 2 år kvar... sitter och söker massa jobb också inför sommaren. Måste ha ett! Fast hade gärna velat åka utomlands också. I värsta fall får man kanske hitta en lucka i skolschemat till vintern och ta det då? Hade också varit gött som fan liksom.
Ska till sjukgymnasten snart med mitt knä, känns bara som skit. Hon vet inte vad felet är, det blir varken bättre eller sämre och lär väl inte bli nån förändring nu heller. Kan lika gärna spara den timmen och de pengarna, denna månaden har vi sjukt ont om pengar hemma... mindre mat, lättare viktminskning kanske då, höhö? ;P Nä vad hemsk jag är.

Dagens fråga, typ.

Publicerad 2012-02-27 18:12:20 i Allmänt

Nu är  ni kanske lite fel personer att ställa denna frågan till då jag antar att det främst är ätstörda som ju följer denna bloggen... men whatever. Vore det "fel" (fel ur ett friskt vs sjukt perspektiv) om en frisk person strävade efter att se ut så här? Med kanske lite mer muskler, men ungefär sådana lår och mage? Och då genom träning och rätt kost, inte svält, spya osv.
Vad tycker ni?

Hade jag varit flata hade jag nog varit lite hemligt kär i Natacha. Hon ser faktiskt jäkligt bra ut, inte perfekt, men vem är det?
Tycker i alla fall det är en sjukt snygg kropp ändå. Lite mer muskler, inte stora utan bara synliga under huden utan att hon skulle bli större, så hade det lätt varit perfekt typ. Mer muskler=mer fast i kroppen liksom.

Bilderna är tagna från www.thisisnatacha.com

Tankar. :)

Publicerad 2012-02-25 14:20:54 i Allmänt

Mja, har ju gått några dagar sedan sist nu. Har inte direkt haft något att skriva om och knappt tid heller för den delen.
Jag är hos min pojkvän nu, som vanligt om helgerna. Skulle egentligen plugga idag, men gick inget vidare - har haft så väldigt ont i min mage. Ja, mina magproblem har verkligen inte blivit bättre, snarare sämre vissa dagar, och troligtvis har jag IBS... fyfan, magkatarr och detta på köpet. Efter tre veckor med alla problem (tänker inte dra upp det här, känns väl lite vääl over the top och äckligt för vissa om man ska beskriva ingående toavanor :S) vände jag mig till sist till mamma, utbildad sjuksköterska med samma fanatiska besatthet av sjukhusserier som mig, och hon bekräftade min misstanke - IBS. Fan också. Varför får jag alltid diagnoser där det inte finns något botemedel, på de här värre grejorna? Körtelfeber - ingen antibiotika, nedsatt njurfunktion - kommer inte bli bättre, magkatarr - individuella levnadssätt som man får testa sig fram med, IBS - samma som magkatarren, knäet - finns ingen orsak (än så länge) till smärtan eller hur det ska botas mer än testa mig fram med övningar, migrän - gått i arv och har inga riktiga försymtom så jag kan ta förebyggande piller, bara vanlig huvudvärk som utvecklas pang bom till migrän och som jag inte kan ta huvudvärkstablett mot eftersom det enda som fungerar är kasst för min magkatarr.
Dessutom fetma. Nej okej, jag vet att jag inte är fet, men nu är jag bitter och sur.

Nåja. Positiva tankar, jag lägger ner så mycket energi på negativa grejor, hakar upp mig på folks negativa yttranden och stupiditet.
Träningen har gått bra. Är inte säker, men tycker att jag kan se lite resultat på axlar åtminstone, kanske också på armar lite grann! Det tar ju tid egentligen, och jag är en sådan som vill att allt ska ske NU NU NU! Blä...
Ska börja lägga in mer konditionsträning typ crosstrainer 30 min innan passen, särskilt om det är styrketräningspass. Jag är i behov av  fettförbränning, deffning liksom. Mina ben är rätt stora framifrån, kanske inte i profil, men de är breda som fan framifrån... ryttarlår liksom. Bad min kompis fråga hennes kille om tips på hur jag kan fixa till det, och troligtvis får jag väl sluta träna ben, eftersom det är en muskel som sitter där. Fan också, ben är min stora styrka ju. :( :( Men framför allt beror det på fett, skulle jag tro. Jag har typisk kvinnlig, kurvig kropp - lite extra fett på lår, rumpa, byst och lite på mage och armar också. Tyvärr. Det är ju snyggt med lite kurvor ändå, börjar gilla min rumpa lite mer nu, ser nog också visst resultat där faktiskt. Fast den behöver bli lite fastare ändå!

Det är rätt kul att experimentera med träning och kost. Ett grymt yrke vore säkert PT... men utbildningen kostar 20-30000. Så jag vet inte... fast hade nog varit kul som fan att gå det med min kompis om några år, när man fixat pengar. Min ekonomi och it-utb jag går nu hade ju absolut inte varit bortkastad tid egentligen, antingen så kan man jobba med båda eller göra som många gör - starta eget. Värt att tänka på ändå.
Älskar att träna liksom, och det är kul att testa sig fram, och framför allt se resultat. :)

Jag tror jag ska ha lördagar som "ätardag", då jag tillåter mig själv lite mer. Men fortfarande inte godis, i så fall sockerfritt eller lågkcal, typ läkerol, Viktväktarna osv. Popcorn, chips kan jag ev tillåta. Det är lite skillnad på det och godis för mig, en godispåse jag och min pojkvän plockar ihop innehåller myyycket mer än en chipspåse (då menar jag inte de maxibags) eller popcorn. Och även om man har en ätardag vill jag ha det kontrollerat - inga exrema mängder och ändå vara noga med vad man stoppar i sig under dagen, inte bara leva på massa godis och skit. Kroppen mår ju inte så bra av det faktiskt!
Men en ätardag kan vara bra, för att chocka kroppen... om jag undviker stora kolhydratskällor i veckan liite bättre. ;)

Jag är sjukt sugen på att starta en hälso-/fitnessblogg, som min träningskompis har. Jag tycker det är så intressant och roligt! Men så vill jag egentligen inte bli som alla andra heller, skaffar blogg för att det är inne, ska skaffa sig läsare, blogga massa, fota, marknadsföra den... jag trivs med anonymiteten i denna, och jag skaffade bara denna för min egen skull ju. Hm, får se.

Guilt

Publicerad 2012-02-22 21:25:03 i Allmänt

Körde ett hårt pass body pump och därefter zumba innan ikväll. Gick skitbra, fick lite mer energi innan.

Nu ikväll åt jag 2,5 pannkakor, blev så sugen trots allt... Åh så dåligt samvete jag har :( så dåligt gjort ändå... Är rädd att jag ska stå still i vikt imorgon IGEN. Mår lite illa också..

Har räknat extra på pannkakorna och övriga maten, räknar med 1300 allt som allt, även om det säkert är mindre egentligen.. 1h styrka och 1 h zumba borde ju påverka vikten egentligen?

0 energi

Publicerad 2012-02-22 15:58:53 i Allmänt

Idag har jag nästan bara sovit...och sovit lite till. Ni vet att jag har nämnt att jag har väldigt lite energi och ork ofta? Idag nådde det nog botten. Kan förstå hur de med fatigue känner sig. Vaknade vid 7, var väl pigg i huvudet men dödstung och orkeslös i kroppen. Mådde inte speciellt bra heller, bestämde mig för att ta en dag ledig till att bara göra...inget typ. Försöka släppa all pluggångest och stress. Somnade om till 9 då min sjukgymnast ringde och väckte mig för att boka om tiden. Var pigg, gick upp, käkade vid 10 och låg och tittade på Big bang theory och senaste utkomna avsnittet av Pretty Little Liars, bara mös under täcket med tjockiskatten och gått upp lite då och då för att äta något. Vid halv-kvart i ett tog jag 45 min powernap eller nåt, sov i alla fall. Och ytterligare en vid halv 3-kvart i nåt. Sjukt. Nu börjar energin komma tillbaka lite som tur är, ska ju snart träna i två timmar... Så sover jag bättre inatt med ju! Antingen har jag stor brist på nåt ämne, typ järn igen säkert som vanligt, eller så är det all stress som orsakar tröttheten. Men så länge jag gör något under dagen känner jag inte så mycket av stress, det är mer när jag bara ligger hemma. Kan inte koppla av.Fast den finns säkert med där undermedvetet även när det inte känns så.. jag är alltid stressad.Planerar mina dagar noga; måste gå till tåget kl xx på morgonen, ta tåget kl xx så jag har xx minuter på mig att ta mig till skolan från tågstationen, hinna med tåg klxx hem så jag hinner till träning kl xx. Och är jag hemma ligger jag bara och tänker att om xx h ska jag börja klä på mig, sen köra till gymmet kl xx osv. Sucks to be me.

Fail

Publicerad 2012-02-21 18:32:52 i Allmänt

Det blev ingen träning för mig ikväll faktiskt.. jag var pigg imorse och peppad som fan på det, men sen rann energin bort. Jag förstår inte, jag kan sova tills jag vaknar av mig själv, verkligen sova ut alltså, men mellan 14-17 blir jag så trött att det enda jag vill göra är att ta en powernap. Vad kan det bero på? Jag kan verkligen ställa klockan utifrån trötthetsattackerna, och det är i princip varje dag det händer... så sjukt drygt! Och när det gäller hård träning är det viktigt att lyssna på kroppen. Ännu ett steg bort från ätstörningen - i vanliga fall hade jag tränat även om jag så var förkyld och hade ont i halsen. Men nej, idag är jag bara för trött.. Jag önskar att vi inte hade så mycket i skolan som gjorde en så här stressad. Då hade jag tränat mer på gymmet, på konditionsmaskinerna, typ crosstrainern. Ja, ifall knäet hade tillåtit det. DÅ hade jag gått ner i vikt snabbare... inget händer nu ju. Det är sjukt frustrerande. Ikväll sabbade jag allt dessutom. Jag hetsade. 2,5 mackor och en skål glass. Jag var så hungrig hela tiden, trots jag ätit regelbundet och bra (för att vara mig) under dagen. Men jag var ändå hungrig så ja.. jag hetsade, och spydde upp det sen naturligtvis. Ska hälla i mig massa vatten nu, jag har iofs redan druckit över 2 liter som man ska. Men för att återställa vätskebalansen. Imorgon blir det mindre mat eftersom jag är i skolan hela dagen. Sen träning på kvällen, ska försöka hinna med båda planerade passen, men det blir åtminstone zumba. Bra det. :)

Tisdag

Publicerad 2012-02-21 09:52:23 i Allmänt

God morgon på er! :) Vaknade för en liten stund sen, beslöt mig för att inte ställa klockan idag faktiskt.. skönt. :)Men det bevisade min teori - 8 h sömn ÄR för lite för mig. Jag lade mig 22.40 igår, somnade väl senast 23, och vaknade 09.20 nånting. Visst, nu vaknade jag vid 2 och var superhungrig och gick upp och åt två mackor (skulle ätit lite mer efter träningen!!)..men sov i snitt 10 h. Gött ändå. Håller på och städar nu, blev trött på hur rörigt mitt rum blivit. Det blir det så lätt, hela veckan ägnar jag åt föreläsningar, plugg och träning, när helgen kommer är jag oftast borta fre eller tors-sön. Har konstigt nog inte gått ner sen igår, trots body step borde förbränt MASSOR av kcal... åh jag hatar detta. Jaja. Det får ta lite tid. Men ska börja köra matdagbok för att se exakt hur mycket jag stoppar i mig.

...

Publicerad 2012-02-18 13:50:22 i Allmänt

Yes jag har bestämt mig. Fr.o.m måndag = inget godis. Whatsoever. Eller kakor för den delen, för det är ändå inte så jävla gott. Har redan hunnit käka en del godis liksom. Vi har vår feta påse här i rummet hos mannen så och.. Ja, då äter jag haha. Jag njuter av det denna helgen, på måndag never again! Ska sätta upp lite matregler då tänkte jag..

Godisförbud?

Publicerad 2012-02-18 10:02:01 i Allmänt

Njae..jag ska nog försöka mig på att icke äta godis ALLS. För alltså.. haha, så länge det är helg så äter jag godis under dagarna om det står framme. Står godis framme så är det kört haha. Visst, jag reglerar ju resten av dagens intag efter godisintaget också, men det är ju inte heller speciellt bra, man förlorar ju viktiga näringskällor på så sätt - godis är ju verkligen 0 näring...
Visst, klart man kan unna sig då och då när man tränar så här mycket, det tycker jag med. Men godis ska det INTE bli i alla fall. Unna sig under en dag gör väl inte så mycket skada på träningen, men hålla på så här under flera dagar..njae.
I så fall unnar jag mig hellre mina favvo chips med färre kcal i sig. Och så mindre intag eller så. Läkerol, sockerfritt.. ja. Men inte godis. Nope.

Fredag

Publicerad 2012-02-17 11:18:29 i Allmänt

Sitter hemma hos min pojkvän och vaknade för bara en stund sen. Underbart att sova ut! :)
Ska väcka honom om 1-2 h (ja vi har helt annorlunda dygnsrytmer, jag LYCKADES hålla mig vaken till midnatt igår medan han enkelt sitter uppe till 6 på morgonen...).
Igår kom jag hit efter min föreläsning som först blev inställd och sen inte var inställd (?), jävla strul i skolan som alltid..Åkte upp till en mataffär innan tåget gick för att köpa light energidrycker, läkerol... och en stor fet påse godis. Jag var lite småsugen och tänkte att vad fan - jag ska unna mig. Jag vill inte vara ätstörd och ha ångest ständigt. Jag vill kunna mysa med min egna pojkvän och käka godis och se film! Men jag vill ju också vara smal och fin... lite beslutsångest, men köpte godis ändå. Antagligen främst också för att jag var hungrig, HAHA. Nädå.

Så igår bosatte jag mig i hans säng, vi såg Mästerkatten i Stövlar och sen nån annan komedi, käkade mängder av godis och vid 9 tyckte han det var dags för middag (de andra i hans familj hade ätit tidigare men inte lagat åt oss då vi tänkte fixa lite senare, ingen av oss var så hungrig så), så vi gick ut till pizzerian eller vad man ska kalla det så han kunde få sin flottiga hamburgare och jag min goda grekiska sallad....mmmmm. Kan leva på det där, så gott!

Har ingen aning om vad dagens intag var, frukosten blev liite upptinade frukter med 1-2 små msk kesella, sen förmodligen 2-4 hg godis och grekisk sallad (typ 0 kcal, äter bara gurka, sallad, lite tomat, lite tzatziki och av fetaosten lite).
Men magen var platt och snygg idag trots det! Positivt. :) Blev lite chockad, eftersom jag återigen har krånglig mage plötsligt, inte gått på toa ordentligt på några dagar.. och den är ändå platt. :) Gött det!

Jag är lite rastlös och träningssugen då jag inte kommer träna nåt förrän måndag.. men det är nog bra det med tanke på knäet, sjukgymnasten var inte jätteglad i att jag tränar 5 dgr i veckan, 2-3 pass/kväll beroende på vad man hinner. Och inatt vaknade jag av att knäet låste sig så konstigt igen att jag vaknar av smärtan och nästan skriker. Men annars börjar det bli bättre. :)

Mäta?

Publicerad 2012-02-16 07:35:24 i Allmänt

Varför går jag inte ner i vikt för? Visst, min mage har  i princip slutat fungera.. men det är ju inte så att jag kommer tappa 3-4 kg när det väl startar igen så att säga.
Fan vad deppig jag blir. Tränar 2-3 ggr/dag, ser till att äta "rätt" och lagom, men går ändå inte ner i vikt.
Igår hade jag nog hamnat på.. max 1200. Men även om jag hamnat på 1500 eller så, borde jag ju ha gått ner? 1 h zumba och 1 h body pump (styrketräning) borde ju gett något resultat.
Det är inte vattenvikt, inte nära "veckan".. ja. Jag vet inte, jag förstår inte.
Kanske kan det hjälpa att skriva matdagbok trots allt då. Det ÄR ju ett bra tips inte bara för äs-människor utan ett klassiskt knep för alla som vill gå ner i vikt eller så.

Blä, det gör mig så opepp.. men nej, jag ska inte ge upp! Så mycket styrka tränar jag nog inte för att det ska väga upp viktminskning, även om muskler väger mer än fett. Men, för säkerhets skull... ska jag nog börja mäta lite istället. Testat mäta nåt ställe, och mäter om det en vecka senare också. Så kanske man får nåt resultat..

Onsdag

Publicerad 2012-02-15 16:57:00 i Allmänt

Usch, jag kräkte innan så nu har jag sjukt ont i halsen... och nej, inte kräkte pga mättnad eller ångest! Det är bra det åtminstone. Nej jag började må sjukt illa (förmodligen av magkatarren och/eller laktoskänsligheten el. dyl) och det bara eskalerade.. utan att nåt hände. Så ja, jag stoppade två fingrar i halsen och kräkte upp vad det nu var som orsakade illamåendet. Jag tippar på kesellan - i vissa perioder, när magkatarren är som värst (som den varit på sistone i princip) så fungerar inte mjölkprodukter och såna sura grejor som fil, kesella eller liknande. Då går jag bara runt och mår illa på så obehagligt sätt, som när man är grymt jävla bakis typ. Så ja, det var kanske inte nåt bra beslut att spy upp men faktiskt hellre det och bli av med illamåendet än att gå runt och vara illamående i flera timmar framöver.

Idag ska jag få mitt bcaa som jag köpte med min kompis när hon beställde sina grejor till träningen, ska bli gött! Det är som energidryck för musklerna typ. Med viktiga aminosyror, som man får i sig i maten. Och mitt proteinpulver kom igår, såå gott! Vaniljsmak :) (alla som känner mig vet att jag älskar allt med vaniljsmak,-doft osv.;P). Kan levap å det känns det som . Eller nä, det hade nog blivit enformigt.
Men det är ett bra tillskott eftersom jag äter så lite kött. Jag tycker inte riktigt om det, speciellt inte gris - det vägrar jag äta. Ja, inte om jag är bortbjuden såklart, jag är inet den som klagar och ställer till med diva-krav mer än hemma haha. Men jag hatar verkligen t.ex. grisfärs. FY FAN. Alla mina muslimska vänners mödrar älskar mig haha. Nä, skämt åsido. Men ja, eftersom jag äter så lite kött, dvs proteinintaget är lågt hos mig, är det ett bra tillskott ändå. Kan ha det som måltidsersättare då och då också - jag valde ett med färre kcal än vanligt. I vanliga fall ligger de på 165-300 kcal. Detta är på ca 120 :) Återigen, babysteps - 200-300 kcal för en måltid är egentligen inte särskilt mycket.. men för mig är det ju det egentligen. Så ja, det kändes bättre med 120, för då kan man också ha det vid sidan av en annan mindre måltid, t.ex. en frukt ändå. Så det blir lite variation. :)
Nej, nu är det snart dags att träna. Gotta go! Sköt om er alla. :)

xoxo

Idealt?

Publicerad 2012-02-15 12:33:09 i Allmänt

Jag hittade de här två bilderna för någon dag sedan. Jag vill ju vara smal, fast och ha lite muskler, men inte överdrivet. För mycket är absolut inte fint på tjejer, inte killar heller för den delen. Det ska vara lagom.
Jag tyckte faktiskt de här bilderna var jävligt snygga om jag ska vara ärlig. Absolut inte mer muskler, och jag kan ju tänka mig att de är rätt redigerade, airbrushade och så, de är kanske mer tonade än väldigt synliga i verkligheten, men... det är jävligt snyggt.
Inspirationsbild kanske? :)





Babysteps

Publicerad 2012-02-15 12:26:08 i Allmänt

Nyss hemkommen från skolan och har t.o.m hunnit äta lunch!
Vi hade bara gruppmöte ang. projektarbetet och delegerade ut lite uppgifter, och sen hem igen. Var rätt gött ändå att komma hem så tidigt från skolan, men hade varit ännu härligare att få sova vidare. ;D
Jag förstår inte, jag behöver så grymt mycket sömn verkar det som! Jag sover mycket bättre när jag har tränat, somnar tidigt och vaknar inte alls under natten mer än för att gå på toa kanske. Som nu inatt - jag somnade senast 22.30, vaknade 03.05 för att gå på toa, och sen ringde klockan 7.  Ändå minst 9 h sömn. Och jag är dödstrött nu trots allt .Skumt.

Igår blev det box som sagt. SÅ FUCKING KUL. Älskar det, och jag är nog starkare än jag trodde, eller orkar mer än innan. När vi körde de hårdare slagen flög min kompis bakåt, hon orkade verkligen inte hålla emot mitsarna på mina slag, haha...

Btw, känns som om jag tar allt fler steg åt det friska hållet än det sjuka nu faktiskt... visst jag vill vara smal som fan, men inte som anorektiker. Det är inte fint. Jag vill vara smal, fast i kroppen och ha lite muskler. Det ska synas att jag är aktiv liksom, och tränar. Inte att jag slänger bort mitt liv på att spy och svälta (förlåt om ni tar åt er, men jag hoppas ni förstår - det är inget elakt menat, absolut inte, främst att det inte ÄR bra för kroppen eller vikten ens egentligen i det långa loppet). Visst, jag är jävligt obsessed med att hålla koll på maten och så, får fortfarande ångest vid mättnadskänslor eller om man ätit lite för mycket. Och jag har fortfarande ångest vid tanken på att äta godis eller chips... men generellt sett liksom, det känns ändå bättre. Främst eftersom jag inte eftersträvar ett anorektiskt ideal längre! Och förändring sker ju inte på en gång, babysteps..

Det känns som om bloggen börjar bli en mer... träningsblogg haha. Hälsoblogg. Inte äs-blogg. Vilket ju är positivt.
Eller är det bara jag som tycker det?

Annars då? Idag är en bra dag. Är glad, inte så pigg men det kan man lösa lätt med lite light energidryck och en powernap. Ser fram emot träningen ikväll, body pump och zumba. Knäet börjar bli bättre, ta i trä! Det börjar bli bättre och bättre, vissa stunder är sämre, men i det hela stora är det åtminstone mycket bättre än förra veckan. Och imorgon åker jag till mannen direkt efter sista föreläsningen för lite mys och skratt. Underbart! Jag känner mig.. lycklig idag. Positiv. Jag älskar livet.

Tisdag

Publicerad 2012-02-14 11:04:18 i Allmänt

Har varit hos sjukgymnasten nu, gick väl sisådär. Fanns ingen direkt anledning till mina smärtor, utan mer två eventuella orsaker som man aldrig ens kommer kunna förklara - de bara händer. Och läker av sig själva. Man vet inte varför, inte hur lång tid det tar eller hur det uppstår. Typiskt.
Men har mindre ont nu så går nog åt rätt håll igen åtminstone. Å andra sidan har jag ju gått med det i två veckor, så det är väl fan på tiden också.

Har ätit ca 200 kcal nu.
Är fan fortfarande hungrig! Det är nog en sån konstig dag idag, har vissa sådana dagar.. ni vet, man är STÄNDIGT hungrig typ. Äh, vet inte, bara att undvika äta massa skit helt enkelt.
Blir träning ikväll, box och gummiband. :) Ev också body balance. Hoppas mitt proteinpulver har kommit också!! Ska bli skoj att se hur det smakar.

Just nu känns det bara som om jag kan somna närsomhelst... är dödstrött. Ska se om man kan få sig en powernap sen!

Happy valentines day to y'all :)!

Fucked.

Publicerad 2012-02-13 21:35:28 i Allmänt

Fan då, jag sabbade med 1 portion chokladpudding,. och liite lite grädde. Blöh. Dåligt gjort.

Jag har fortfarande inte besämt mig ang. "unna" sig eller ej, eller bara köra på max 5 (tex) st godisbitar på helgen och sen bara typ läkerol eller så. Fan vad jag önskar att det sockerfria godiset fanns kvar som fanns när jag var som sjukast. Lite kcal, en relativt stor mängd... och GOTT. Då hade jag inte haft denna beslutsångest.
Allt jag vet är att jag INTE ska äta sånt skit mitt i veckorna (fail ikväll, jag vet men jaja..).
Imorgon får jag klura ut lite matregler och sådant antar jag...

Dagen

Publicerad 2012-02-13 20:30:59 i Allmänt

Puuuuuuh, mätt efter middagen.. vill bara spy, men jag vet att det är för mättnadskänslan. Och jag vet att den snart försvinner eftersom min middag främst bestod av sallad, och lite, lite potatismos med två skivor falukorv. Mycket? Lite? Jag kan inte se skillnad längre. Jag tror inte det blev så mycket kcal i alla fall. Jag är mest nojjig eftersom korven är i rätt tjocka skivor ändå, enligt mig.
Dagen har ändå gått rätt bra, har dock inte tränat eller promenerat pga knäet och mina fötter (vetifan varför jag har ont i dem idag, får väl se imorgon när jag ska till sjukgymnasten med knäet ändå). Min syster har skjutsat mig till tåget och hem därifrån också, och vi tog bussen till och från skolan från tågstationen. Det är för kallt ute, och för jobbigt att gå i hård snö + is med mitt knä. :(
Nåja, dagen har sett ut ungefär så här:
Frukost: Grov macka med keso - ca 100 kcal.
Tidig lunch (pga tentan): Wokade grönsaker - ??? kcal  150?? (+ sötsursås, lite majs och lite lågkcal fetaost liksom)
Mellanmål: 1 grov macka med keso + 1 smoothie - ca 250 kcal (blää...)
Middag: 2 falukorvsskivor, mycket grönsallad, tomat,gurka, lite majs, fetaost, ketchup, några få gafflar potatismos.

Hoppas inte det är så mycket...
Ska lägga mig tidigt idag i alla fall, känner hur trött man är i ögonen. Tänkte egentligen skita i "sovtider" ikväll och sova ut imorgon, men eftersom jag ska till sjukgymnasten vid 9 så funkar inte det riktigt. Och det är en bit att gå, absolut inte för långt eller så, men... kylan! Det kvittar hur mycket kläder jag än tar på mig, jag är så kall i alla fall, och värken i höft och knä blir bara värre av kylan. Så jag tar bilen imorgon till sjukgymnasten, vilket innebär att jag får gå upp vid 5 för att skjutsa pappa till jobbet... kul. Får ta en powernap under dagen så jag är pigg lagom till kvällen, för då ska jag träna! Ett pass gummibandsträning, ett pass box och sen body balance direkt efter. :) Lovely! Blir inte så mycket träning i veckan, blir zumba på onsdag och ev. body pump om jag hinner efter skolan, torsdag och fredag blir det inte mer. Men det är kanske lika bra, och vila knäet lite ändå. :)

Tentadag.

Publicerad 2012-02-13 10:28:32 i Allmänt

Puh, nu är jag mätt... blev nog lite för mycket grönsaker trots allt. Har ätit en macka till frukost innan, tidigt - ca kl 6. 100 kcal.
Nu wokade grönsaker, tog lite extra eftersom jag ska vara borta så pass länge då jag har tenta idag.
Jag kommer inte klara den, men whatever. Det är jag beredd på. Har varit så omotiverad sen i julas, men jag tror faktiskt att det kan börja komma tillbaka nu... Och det är omtenta i april, så den satsar jag på då! Det är ju ett tag till så man har lite tid på sig att hinna plugga till den vid sidan av ordinarie plugg. :)

Idag känner jag mig snygg. Nja, inte v.g kroppen. Är stenhård och svullen i magen, och har ont. Fattar inte vad som hänt, fick magproblem bokstavligen talat över en natt för ca en månad sen. Samma som med knäet för två veckor sen, de smärtorna kom bokstavligen talat över en natt.
Nåja, back to the subject. Har sminkat mig fint, låtit bli att platta håret så det är lite naturligt lockigt och rufsigt. Ja, i ansiktet känner jag mig snygg faktiskt. :) Det får väl väga upp för resten av kroppen.

Godis?

Publicerad 2012-02-13 05:54:32 i Allmänt

Riktigt gött att komma hem och se att vågen inte förändrats TROTS allt man tryckt i sig i helgen. Usch vad vidrigt ändå haha.

Har börjat fundera på hur jag ska göra med godis och sådant... vissa, även de som tränar stenhårt, har en "ätardag", då de t.o.m tillåter sig att äta lösgodis eller så. Medan vissa kör stenhårt på att förbjuda det.
Jag har förbjudit det en gång innan, det gick bra när jag var sjuk som fan i uns men... jag är sådan som ju mer man förbjuder nåt desto mer vill jag ju ha det.
Men om jag börjar äta en godisbit har jag svårt att sluta.
I och för sig, när jag var sjuk, innan det gick för långt, tillät jag mig att äta godis. Men bara x antal, kommer inte ihåg om det var 4-5 st. Det är, oftast, max 100 kcal liksom. Och det funkade bra faktiskt.

Hur tycker ni? Förbjuda, tillåta x antal bitar under en dag eller ha en s.k ätardag och släppa lite på reglerna?

ADD?

Publicerad 2012-02-11 08:33:45 i Allmänt

Igår var en rätt dålig dag. Framför allt framåt eftermiddagen.
Jag är rädd (och för övrigt också säker på) att inte klara tentan på måndag. Vilket betyder... att jag nog inte får fortsätta nästa termin. Denna kursen + en annan måste vara godkända för att man ska få fortsätta. Så, jag får väl gå om i så fall, antar jag? Vet inte hur det fungerar. Och ja, att gå om är väl inte hela världen, problemet är ju att jag inte vet om jag ens vill fortsätta.
Jag vill plugga det jag pluggar, men jag trivs inte där jag gör det. Och tyvärr finns inte det programmet i dess helhet någon annanstans heller...

Det är nytt, fortfarande görs ändringar och det utformas. Och tyvärr drabbar det oss studenter, naturligtvis - vi blir deras testkaniner. Tyvärr.
Jag vet en hel del olika saker jag vill plugga. Men samtidigt vill jag inte. Eller så kommer jag inte in där - jag saknar kanske något poäng eller HP.
Jag har bestämt mig för att söka in på andra utbildningar i vår, som en plan b. Jag vill fortsätta här om jag får... och om jag tvingas gå om ska jag kolla runt på annat också och då bestämma mig.

Jag vet inte vad som har hänt riktigt. Kan man få ADD som vuxen, om man varit raka motsatsen som barn? Jag har alltid varit lugn, superduktig i skolan, artig, blablabla. I gymnasiet blev det väl lite sämre, men jag tror mest det beror på min ÄS, då var jag också väldigt sjuk och mager - klart att man är trött och koncentrationen rubbas?!
Förra året gick det bra i skolan, oftast, för det var något jag redan hade en hel del kunskap om och intresserade mig av. Teoretiskt, tyvärr inte lika bra praktiskt för det ingick en del - för mig - obehagliga moment...och därför hoppade jag av.Men det var också nån gång under förra vintern jag började märka förändringar. Kunde inte koncentrera mig längre stunder, tappade fokus hela tiden i mitt pluggande. Och det är fan så mycket värre nu. När jag ska sitta och plugga, sitter jag MAX tjugo-trettio min (inte ens då oavbrutet) och pluggar, sen klarar jag inte mer, blir rastlös i hela kroppen.
Alla symtom stämmer in på mig v.g ADD, men de är rätt generella kan jag tycka, de kan bero på så mycket annat. Man blir ju likadan om man gör något man inte är intresserad av, tycker är för svårt eller som orsakar stress, right?
Jag är duktig på att planera osv, så det stämmer inte in på mig, det symtomet. Men just att man har svårt att motivera och skapa energi för större uppgifter, trots man vet att de är viktiga osv... Det är ju som ADHD, fast utan hyperaktiviteten.
Är det bara inbillning från mig, eller kan det verkligen förändras så i denna åldern? Det är ju trots allt "vuxenversionen" av ADHD...

Frihet.

Publicerad 2012-02-10 10:39:10 i Allmänt

Idag är en sådan dag då jag hellre kryper ner under täcket igen med en serie igång non-stop, och slipper prata överhuvudtaget.
Men när jag tittar ut på solen, den blåa himlen, och ignorerar snön önskar jag att jag vore utomlands, nära ett hav. Fylls av energi och önskar att jag kunde springa ut barfota i ett löst linne och shorts, ställa mig med tårna i havet, känna värmen mot min hud och njuta av friheten och lugnet havet ger mig. Andas havsdoft, känna håret locka sig av fukten och njuta av varje solstråle mot min hud. Känna hur värmen sprider sig i kroppen och mjukar upp alla hårda och spända muskler, lugna min inre oro. Bara leva.

Om jag har levt ett tidigare liv som en annan människa kan jag svära på att jag levt ett liv fyllt av frihet och värme, någonstans på andra sidan ekvatorn, i ett varmt klimat.
Jag trivs inte i Sverige och med Sveriges mentalitet, trots att jag är född och uppväxt här med helsvenska föräldrar och släkt. Jag tycker inte om dess klimat mer än för syns skull, mentaliteten och allt tråkigt folk. Ja, jag tycker Sverige är ett tråkigt land. Det är ett bättre land än andra på många sätt och vis att bo i, men för en fri själ som mig är det ett fängelse. Man kan inte säga eller tycka vad man vill för då sätts man genast in i en kategori, en stämpel sätts på en. Jag kan inte göra eller leva vad och hur jag vill så länge det strider mot normen om att plugga, jobba på ett tråkigt jobb, hålla käften vid missnöje och inte klaga.

Jag känner mig instängd. Ända sedan jag började gymnasiet har jag velat åka utomlands, plugga på college i USA eller något annat land. Inte nödvändigtvis för att andra länder är så mycket bättre än Sverige, men för att få uppleva deras kulturer, folk och mentalitet. Hitta min plats här i vår stora värld.

Det är nog lite därför jag tyckt så mycket om att vara full tidigare. Då släpps alla normer; vill jag sjunga och dansa ute på gatan så gör jag det och folk tar efter utan vidare.
Och det är nog lite därför jag går och längtar till sommaren hela året; folket häromkring blir automatiskt friare, gladare och lite mer avslappnade. Dessutom åker jag utomlands om sommaren med min pojkvän numera, och får känna mig fri.
En känsla jag bara hittar när jag är med min pojkvän - då är jag fri. Mig själv. Och inget annat existerar än vi två.

Moi.

Publicerad 2012-02-09 14:34:25 i Allmänt

Det går riktigt jävla skitdåligt i mitt pluggande just nu. Har tappat motivationen, tycker inte det är kul. Att jag dessutom är trött och har huvudvärk så ofta hjälper ju inte. Det är en jättebra utbildning och jag kommer ha så mycket nytta av den, men det är ändå tråkigt och omotiverande... vet inte ens om jag vill gå kvar där, mest pga det är dåliga lärare. Men jag vet inte heller något annat att göra, och jag har ingen större lust att gå hos AF och söka jobb och bara.... vänta. Det är så svårt utan rätt utbildning med jobb dessutom ju, och jag vill inte ha något dåligt jobb resten av livet där jag inte trivs. Allt jag kan tänka mig att jobba med kräver utbildning liksom, i princip.

Jag hade kunnat tänka mig att jobba som frisör dock. Jag tycker sådant och styling är kul. Men att betala ca 100 000 kr för utbilningen... shit, jag vill inte ens ta studielån liksom.

Nåja, får väl helt enkelt ta mig samman. Det är nog bara en liten dipp jag har just nu.

Ikväll ska jag träna två pass i alla fall, body pump och balance. Det sista är ju inte träning på så sätt, eller lite styrka och smidighet är det ju... men inget jobbigt i alla fall. Det är mest skönt. Ska åka lite tidigare och sitta och stretcha. Hoppas att det inte är så mycket folk där då bara.. men det lär det väl i och för sig vara, brukar vara det kl. 18.

Jag har bestämt mig för att lägga upp en bild på mig. Bloggen blir lite mer personlig, och jag kan använda det som reverse thinspo. Jag tycker dock INTE det är likt mig, jag ser sjukt vältränad och smal ut redan faktiskt, men det stämmer inte. Jag är rätt lös i hullet, och rumpan är PLATT i princip. Nja, inte så platt som förut i alla fall, men inte alls som på bilden. Ljuset och ställningen gjorde nog rätt mycket... för jag är inte vältränad alls, det är uppriktigt sagt omöjligt. :P
Ni ser dessutom hur groteska mina armar är? Helt oproportionerliga... har alltid skämts över dem, gör det varje sommar. Hatar gå i linnen och t-shirts pga dem. Även när jag var som smalast var de stora i jämförelse. Men det är klart, alla har sina  problemområden.

Känns lite som att jag börjar bli sundare och friskare i mitt tänk. Jag vill inte längre bli extremt benig och mager. Visst, jag vill skymta bröst-,rev-, nyckel- och höftben... men ändå vara smal och fast i kroppen, lite som man ser hon kvinnan för ab-circle reklamerna eller vad de heter, fast med lite mindre muskler ändå.. äh, ni förstår nog. Måste satsa på att träna armarna dock, de är fladdriga och hängiga och helt groteska, haha!

Så som sagt, bilden är egentligen inte extremt likt i verkligheten, då jag är mycket lösare i hullet osv... dessutom är jag ju helt platt upptill, jevla sport-bh. Tuttarna är ju faktiskt min - bokstavligen talat - största tillgång, tills den åker på. ;D

Lifeline

Publicerad 2012-02-08 19:08:02 i Allmänt

I have this sinking feeling
Something's weighing me down
I am completely saturated

The waves are crashing closer

My feet already drowned
Doing the thing I said I hated

They've been swimming in the wrong waters

Now they're pulling me down
But I am clinging to you, never letting go
'Cause I know that you'll lift me out

Have your way here
Keep me afloat
'Cause I know I'll sink without you
Take this ocean of pain that is mine
Throw me a lifeline

I wake up feeling convicted

I know something's not right
Re-acquaint my knees with the carpet

I have to get this out

'Cause it's obstructing you and I
Dry up the seas that keep us parted

'Cause they've been swimming in the wrong waters

And now they're pulling me down
But I am clinging to you, never letting go
'Cause I know that you are gonna pull me out

Have your way here

Keep me afloat
'Cause I know I'll sink without you
Take this ocean of pain that is mine
Throw me a lifeline

Ooh oh yeah


They've been swimming in the wrong waters

Now they're pulling me down
But I am clinging to you, never letting go
'Cause I know...
(I won't let go, I won't let go)
'Cause I know
Yeah-yeah-yeah..

That you'll have your way here

Keep me afloat
'Cause I know I'll sink without you
Take this ocean of pain that is mine, yeah-yeah

Have your way here

Keep me afloat
'Cause I know I'll sink without you
Take this ocean of pain that is mine
Throw me a lifeline

Har fastnat för Brooke Frasers låtar, bara pga en av hennes låtars skull - en vi har på body balance på gymmet. Den är vacker, lugn. Lite sorglig. Hon har grymma texter, fina.
Mår inte riktigt bra ikväll. Känner mig.. orolig, ångestfylld. Har lite svårt att andas, pga det. Känner mig riktigt rastlös...
Jag vet att allt är toppen mellan mig och min pojkvän. Ändå kan jag inte låta bli att nojja. Han kan ju få så mycket bättre egentligen. För att inte tala om snyggare! Lite delvis därför jag tränar så hårt också.. ska bli lika smal och snygg som innan, fast lite fastare i kroppen också i det hullet jag har. Trots våra fina framtidsplaner, våra minnen, våra känslor och all trygghet och tillit vi delar kan jag inte låta bli...att oroa mig för att någon ska komma i vägen och förstöra. Hans ex har redan försökt, och mitt lite halvt, indirekt. Nu är det väl inga större hot egentligen ju. Men ni fattar grejen antar jag.
Jag är nog bara stressad och deppig ikväll helt enkelt. Tänker lite väl mycket, och hade behövt hans lugnande famn, och röst.

Ska i alla fall gå till gymmet tidigare imorgon, sätta igång min lugna spellista och sitta och stretcha innan. Förebyggande för träningsvärk, skönt och riktigt avslappnande. För mig åtminstone, som är en vigapa. :) Så blir jag lite lugnare inför träningen. Ska jobba på andningen också lite. Och därefter är det body balance... knäet blir stelt eftersom det inte är mycket rörelse på så sätt, men lugnande för själen. Rogivande liksom. Skönt det, jag behöver lite lugn och ro och avkoppling...

För ibland känns det verkligen som om jag simmar och drunknar. Som om vatten tränger in i mina lungor, paniken bryter ut. Jag trampar vatten tills jag blir trött, känner hur man sjunker i en svart avgrund... men där är ingen som kan dra upp mig.

Drömkropp

Publicerad 2012-02-08 13:01:36 i Allmänt

Alltså.. jag har nog lite träningsabstinens. Fan, vill inte missa träningen ikväll ju!! Fast kanske smartare att vila + plugga idag och ikväll och komma tillbaka lite bättre imorgon (förhoppningsvis)... Ikväll är det 1 h body pump och direkt efter 1 h zumba. På första passet är det alltså mycket vikt som belastas på knä och fötter - problemområden nr 1. I zumban är det mycket fotarbete. Känns som att man ev riskerar få mer ont i morgon. Det är som med att träna när man är sjuk - bättre vänta någon dag extra för att inte riskera att bli sämre.

Har precis ätit "lunch", lite keso, liite kyckling, liiite paprika och majs. Mums. Nja okej, var sisådär haha. Men bara att tugga och svälja, det är bra mat åtminstone... 

Kom på att min drömkropp förmodligen är à la Nicole Sherzinger. Hon är väldigt smal men ändå lite snyggt musklig, tonade muskler. Fast kropp liksom. Dessutom är hennes hår tooooo die for. Lite tjockare hår, så har jag sånt åtminstone, om jag bara hade färgat det svart, hehehe. Nu är det ju rödbrun...röd. Haha. Måste färga om det snart igen också...note to self, typ.
Nåja. Vad tycker ni om den kroppen? Hur ser er drömkropp ut, vem är er "förebild"? :)

Ingen träning

Publicerad 2012-02-08 09:04:18 i Allmänt

Idag blir det inte heller någon träning... jag tränade igår nämligen, tre stycken pass. Det första var sådant med gummiband, man blir asvarm, det gör ont i min dåliga höft, men det gick bra. Var bara en halvtimme för det är så intensivt. Därefter var det box... fyfan. Det var lika jobbigt som jag kom ihåg. Tränaren är grym (dessutom har han en riiiktigt snygg rumpa!;) ), han piskar en som fan men är ändå jättetrevlig, glad och skämtsam. Han höll lite koll på mitt knä, sa till att jag skulle göra andra övningar istället för vissa som  belastar knäet (som jag naturligtvis inte lyssnade på, ingen särbehandling här inte!;P) men när vi körde sparkar på mitsarna... ah fyfan, jag har sparkat helt fel känner jag. Känns som om jag har en spricka i både höger- och vänsterfots stortåben så att säga. Så ont det gör att gå, jag kan knappt stödja på fötterna. Så,det blir ingen träning idag då... men kan åtminstone fokusera på pluggandet.
Synd, såg verkligen fram emot träningen.

Just nu är jag så trött att jag knappt kan hålla ögonen öppna, trots jag lade mig kvart över 10 igår som vanligt... hade allra helst velat ligga i min pojkväns varma säng med honom och myst. Men det får väl bli i helgen. :) Idag måste maten planeras noga eftersom jag inte ska träna...

Åh, kan inte vänta tills jag kan beställa hem mitt bcaa och protein pulver! Vanilj <3 mum. Är sugen på det nu, fick smaka av min kompis igårkväll. Om det bara vore lite tjockare hade det smakat som jordgubbsmilkshake med lite vanilj i. :)

Hälsan.

Publicerad 2012-02-06 19:32:59 i Allmänt

Med grov överslagsräkning har jag kommit fram till att jag är uppe i 550 kcal... och så har jag "middag" kvar. Men min middag är en fullkornsmacka med skinka och keso (proteeein!! ca 100 kcal) och så tre morötter i skivor med lite dippkrydda som "kvällssnacks". :)

Jag försöker äta enligt sann träningsanda (nästan, då äter man ju sjuuukt mycket egentligen), för att orka träna, orka tänka, orka leva OCH få en snygg kropp. Eftersom jag vill bygga muskler för att få en fast kropp, inte värsta body builder utan lite snygga, tonade muskler, så behövs det. Visst, jag kan svälta mig smal igen. Men jag får ingen fast kropp för det, inte förrän jag är ordentligt sjuk och lite för mager. Jag vill bli väldigt smal, jag vill att folk ska se på mig, viska bakom ryggen om hur smal jag är, se förändringen. Och ja, jag kommer nog vara för smal för deras tycke, men jag kommer trots det ha muskler så jag blir fast i kroppen också. Inte väärsta utstickande revben och ryggrad. Inte nu längre. Stark kropp siktar jag efter, men också väldigt smal och liten. Jag har alltid varit stor och lång för min ålder (lång tills sjuan, då jag stannade i  växten typ) och alltid känt hur stor jag är jämfört med andra. Det är väl lite därför också jag strävar efter minst möjligast - med undantag från alla mina sju meter höga skor typ.... Jag tycker om det, jag är fjollig och feminim, och vill vara liten också, bara för att min smak på killar t.ex. är att de ska vara långa och manliga, beskyddande till en liten person som mig typ. Visst, kvinnligt räknas ofta som kurvigt med mjuka former, som jag har nu... men man är inte mindre kvinna som smal. Så, jag strävar efter det. Petite.
Smal med muskler.

Imorgon ska jag träna i alla fall, har fixat tigerbalsam som faktiskt tycks fungera okej. Jag vet inte om det är inbillning, placebo alltså, men oavsett vilket så känns det ju lite bättre än innan åtminstone. Och det är bra. Ska hålla extra koll på ev. knä-/benövningar så jag inte vrider knäet eller något, gör fel så det blir värre igen.
Jag och min kompis ska nog också beställa lite bcaa och proteinshake ihop. Vanilj <3 För er som inte vet är bcaa ungefär som energidryck fast för musklerna. En liten skopa sådant pulver med vatten, smakar yuuummie. Det är bara aminosyror som är bra för muskler (komplicerad shit så ska inte gå in på det mer), men kort sagt: det är bra för musklerna. Inget konstigt dopingpreparat eller så alltså. Och proteinpulvret kommer jag använda som måltidsersättning nån gång då och då under dagen. Har hittat ett billigt med få kcal. :)

Wiiie, nu ska jag bli snygg OCH sjukt hälsosam! ;D Måste bara lära mig hålla mig undan från godsaker på helger.. det är liksom en ren vana egentligen.

:(

Publicerad 2012-02-06 15:52:58 i Allmänt

Det blir ingen träning ikväll trots allt.. mår inte riktigt bra. :/ Har vilat en timme nu och är åtminstone lite piggare men inte bättre i kroppen. Knäet gör ont, jag mår illa, känner mig febrig och nacken gör ont. Blä. Måste ner i stan och fixa tigerbalsam el nåt sen i alla fall. Åh vad arg jag blir! Vad är oddsen att knäet skulle börja göra ont utan anledning några dagar innan jag började träna? Och hålla i sig så här länge? Åh, vad segt.

Tre pass

Publicerad 2012-02-06 11:32:07 i Allmänt

Idag ska jag köra tre pass på raken, body pump, body step och yoga.
Får väl se hur det går när knäet gör ont... och jag mår illa. Igen. Fattar inte vad som är problemet! Jag är inte gravid, jag har inte ätit något ovanligt... wtf.

Har ätit 1 fullkornsmacka (78 kcal) m keso och gurka till frukost, en tablett dextrosol och nu  veggie-färs och lite wokade grönsaker.  Tror jag kör på en Naturdiet-pulver innan träningen sen.. Önskar jag visste hur mkt det brände på passen.

Söndag

Publicerad 2012-02-05 15:53:19 i Allmänt

Har kört en paus från det mesta - blogg, skola (dock inte det smartaste valet kanske men whatever), gym, ätstörning - i helgen och bara.. myst. Åkte till min pojkvän efter träningen i fredags och kom precis hem. Har ätit godis, vanlig middag, varma mackor en kväll, sett film - bara myst. Jag är mig själv med honom. Jag lever. Jag skrattar. Fånar mig som fan. Funderar, filosoferar och diskuterar. Jag är verkligen mig själv, barnslig och mogen på samma gång, djup och ytlig samtidigt. Jag älskar att han framkallar de sidorna av mig, att han lugnar mig i ångest, att han finns där helt enkelt.
Igår fick jag lite utav en ångestattack, kände mig så dålig och hade dåligt samvete över att jag inte råpluggade inför tentan den 13e, inte gymmade och åt lite för mycket sött. Han satt bredvid på sängen och strök mig över ryggen, drog med fingrarna över håret, smekte mig i nacken och på kinden, bäddade ner mig i den varma filten. Bara lät mig vara.
Det har varit en bra helg helt enkelt.

Har dock fruktansvärt ont i ena triceps (tror jag?) och knäet av och till... inatt när jag skulle vända mig i sömnen vaknade jag av smärtan i knäet och bara skrev av smärta, muskeln hade nog fastnat i läget den varit i så länge. Gud vad ont det gjorde, min pojkvän var uppe och satt och såg någon film på datorn och rusade bort till sängen för att hjälpa mig räta ut benet. Usch vad ont. :( Måste fixa tigerbalsam eller voltaren eller något sådant... nåt som funkar i alla fall! Och vila knäet lite.

Träningsvärk

Publicerad 2012-02-03 06:12:24 i Allmänt

Fyy fan vilken träningsvärk jag har i axlarna idag... lite lätt i magen också, men det känns bara när man spänner den. Body pumpen var ju inte att leka med, och inte kvinnan som var ledaren heller haha. Shit, vikter och sånt har aldrig varit min grej eftersom jag främst fokuserat på kondition och att bli skinny, skinny, skinny, och sen prioriterar lite lättare styrkeövningar, mer för att definiera muskler osv. Så detta var nytt!

En vän till mig sa att jag inte skulle hetsa mig själv med all träning så jag skadar mig igen, för då skulle han bli riktigt arg - han vet hur glad jag är över att äntligen få börja träna igen och att jag inte har så ont i höften exakt hela tiden längre. Lite gulligt. Han tävlar och tränar inför body building/ body fitness/whatever det nu kallas, och sa att om jag behövde tips och så, kunde jag komma till honom. Det är bra! Min kompis som jag tränar med ska ju börja träna inför body fitness, så det blir mycket styrketräning för henne. Jag kommer ju också köra en del på styrketräning för att få lite snygga muskler, men jag vill ju ha en helt annan sorts muskler... som hon kanske inte riktigt vet hur jag ska göra för att få.

Äh, jaja, vi får se hur allt går. Har i alla fall gått ner ca 0,5 kg sen igår! :) Om 50 min ska vi på power yoga och ikväll blir det zumba igen. Sen ska jag bara hem, slänga mig i varm dusch och sen åka hem till pojken och mysa där i helgen och pausa från gymmet haha.

Tankar.

Publicerad 2012-02-02 15:52:12 i Allmänt

Känns som om maten står mig upp i halsen. Uäk. Egentligen var jag inte hungrig men tvingade i mig lite mat ändå eftersom jag ska träna i två timmar sen... Har ätit lite mer än igår tror jag, kan vara det. Eller all magsmärta av magkatarren.
Åt en skål wokade grönsaker och veggie-färs. Supergott! Stekte upp lite extra som jag kan värma upp, kanske ikväll men annars imorgon.

Så ikväll blir det body pump och body balance. Ska bli spännande, fast får ta det lugnt med ev. knäövningar... knäet är inte riktigt ok. Och när jag var i affären med pappa för att passa på att fixa voltaren fanns det inte ens kvar där. Suck. Orkar inte ta mig till apoteket, ska redan stressa inom ett annat ställe för att fixa energidryck och kattmat som pappa glömde.

Usch, tycker inte om att vara så här mätt... övervägde faktiskt att spy. Men tänker låta bli. Det är inte extremt mycket kcal i maten, och jag ska träna och tänker inte stå där matt och yr pga vätske- och saltbrist.

Egentligen vet jag inte om det var så smart att börja träna så här igen... eller, jag mår ju bra av det, det är bara bra för kroppen och hälsan. Men det är dåligt för ätstörningen, jag känner hur den frodas. Tuggorna börjar bli mer ansträngande, för jag stressar upp mig själv över tanken på vågen imorgon. Ska ta det lugnt, andas och ta en dag i taget. Det är ok, så länge jag äter "rätt" och lagom så kommer jag gå ner i vikt. Och även om jag vill rasa och hinna bli extremt smal i sommar så vet jag om att det bästa är att gå ner i lagom takt.

God morgon #2

Publicerad 2012-02-02 09:29:14 i Allmänt

Fy vad jag har ont i mitt knä nu, det blir verkligen inte bättre. Och magen... magen är ju värst, jag trodde jag skulle börja gråta innan. Jävla magkatarr.
Ligger i sängen med ena benet uppallat på kuddar och ett Voltarenplåster på ena knäet, pallar inte att det ska vara svullet och ömt sen när jag ska träna. Fattar inte vad jag gjort, det bara kom i måndags - trots att jag inte gjort nåt speciellt?!
Är det någon som vet bra salvor/gel mot sådant, typ träningsvärk, ledvärk etc? Som Voltaren? Voltaren hjälper inte för mig, men det finns ju en hel del annat... ska fråga de på apoteket också tror jag. Men någon som har nåt bra tips?

Har alltid haft nåt problem med knäet, sen jag var8-9 typ. Förslitning kanske, tro det eller ej men jag var väldigt aktiv som barn. Simning, gymnastik, ridning, fotboll, bandytävlingar på fritids i skolan, handbollscuperna i skolan, dans... ja gud, egentligen förstår jag inte hur jag kunde vara en sådan knubbis som jag var som barn haha.

Idag ska jag bara se till att passa på och plugga eftersom jag inte ska iväg till gymmet förrän halv 7. Egentligen skulle jag ju till skolan, men jag somnade och vaknade lite för sent innan och dessutom känns det så ovärt att åka fram och tillbaka sammanlagt en timme bara för att hämta min tenta. Som jag vet att jag fått godkänt på. Då kan jag hämta den på måndag istället.

Morgon

Publicerad 2012-02-02 04:51:39 i Allmänt

Somnade vid halv 10 igår, vaknade 12 för toa och vaknade halv 4 på morgonen igen och var helt pigg... inte så gött när klockan egentligen skulle ringa halv 8. Men ja, så länge man är pigg åtminstone. Jag som älskar att sova!

Vet inte om det är för att jag knappt sovit som vikten inte påverkats. Har ju inte riktigt gått på toa heller så att säga, och sömnen påverkar åtminstone min vikt riktigt rejält. Nåja, vi får väl se. En viktminskning startar ju inte alltid heller direkt, utan kan dröja några dagar.

Idag ska jag bara in till skolan vid 10 för att hämta en tenta. Egentligen har vi föreläsning senare i eftermiddag, men det är en dålig lärare och tre timmars håla innan. No way. Åker hem och pluggar istället, tentan är på intågande liksom. Efter det ska jag träna body pump 18.30-19.30, body balance 19.30-20.30. Ska bli skönt, men har riktigt ont i mitt knä dock... vet inte varför, det började i måndags. Trodde jag hade legat konstigt bara, men det har fortfarandei nte gått över och jag kände det igår också på zumban. Det gör riktigt ont när jag böjer det och så. :/ Ska ta lite voltaren på det tror jag, det kanske kan dämpa smärtan lite...

Måste följa med pappa till affären sen också och fixa hem lite "bra mat" som jag kan äta. Det är rätt nice att mina träningspass är på kvällen för då äter jag själv och fixar något på egen hand. Mina föräldrar säger inte ens emot, utan frågar bara "ska vi inte laga nån mat till dig senare då?". Det hade de aldrig gjort förut. Så det är bra, lättare att gå ner i vikt då också kanske ju!! :)

Har inget tålamod alls, vill bara bli smal nuuuu. Se kilona rasa av kroppen... känna hur kläder blir lösare och lösare.
Nåja, en dag i taget. Har ätit en morot och druckit te nu, så det är en bra start än så länge. Känner dock hur jag börjar bli lite tröttare nu... måste ladda upp med lite red bull sen också eller nåt.

Zumba!

Publicerad 2012-02-01 20:49:12 i Allmänt

Åh zumban innan ikväll var riktigt nice! Så varm, såå jobbig emellanåt, men såå kul. Riktigt nöjd med mitt gymkort, att där är så bra pass på bra tider. Imorgon är det bodypump och sen direkt efter en timmes body balance, fredag poweryoga tidigt på morgonen och zumba på kvällen igen. :) Ska bli kul!

Har dock extremt ont i huvudet nu, har inte druckit tillräckligt med vatten innan idag. Har druckit riktigt lite faktiskt, för att vara jag. :/ Har bara inte tänkt på det i skolan, har haft så kul med killarna i min grupp att jag inte tänkt på att jag behöver vätska haha. Är så glad att jag kom i en så bra projektgrupp, och att vi har så roligt ihop. :)

Har ätit middag nu, de andra åt hamburgare.. jag åt en halv portion av min keso-röra. Två matskedar keso, lite sallad och lite gurkbitar. Och så har jag ätit en del morotsstavar också. Blev så mätt dock, så åt bara halva blandningen och fick dessutom tvinga i mig de sista skedarna.
Har varit en väldigt bra dag idag faktiskt, ätit ett äpple, ett päron, 1 mörk macka med keso, 1 skinka och gurka (ca 100 kcal) och nu detta, morötterna och kesoröran. Och så zumban på det! Hoppas vågen är snäll imorgon. :)

Om

Min profilbild

F.d (?) ätstörd, numera gravid. En kamp för att övervinna gamla matspöken, leva normalt och i väntan på bebisen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela